Dieren­welzijn voortaan in Utrechtse aanpak landelijk gebied


Meer­derheid Staten­leden stemt voor het voorstel 'Ook onze transitie'

29 juni 2023

Het voorstel 'Ook onze transitie' van de Partij voor de Dieren is aangenomen. Dit zorgt ervoor dat dierenwelzijn voortaan meegenomen wordt in alle plannen binnen het Utrechts Programma Landelijk Gebied (UPLG), een programma dat zich richt op het versterken en verduurzamen van het Utrechtse platteland.

De Partij voor de Dieren maakte zich zorgen over het ontbreken van dierenwelzijn in deze plannen. Ten eerste omdat de provincie meer zorg moet dragen voor dierenwelzijn, maar ook om te voorkomen dat we nu plannen maken op het gebied van stikstof en landbouwtransities die over een paar jaar weer de prullenbak in kunnen. Tegen beter weten in blijven geloven in allerlei innovatieve technieken, ook als dit een negatief effect heeft op dierenwelzijn van dieren in de bio-industrie of in het wild levende dieren, dan is het niet toekomstbestendig.

De Partij voor de Dieren is blij dat meerdere partijen het voorstel mede-indienden en dat er een meerderheid is gehaald. Hiermee wordt dierenwelzijn een vast onderdeel voor alle aankomende plannen in het landelijk gebied.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Doorbraak: voorlopig geen bomenkap bij landgoed Oude Tempel

De meerderheid van de Utrechtse Statenleden steunt het het voorstel van de Partij voor de Dieren om de geplande woningbouw op...

Lees verder

Partij voor de Dieren en GroenLinks stellen vragen over verdoven en zenderen wolf

Partij voor de Dieren en GroenLinks stellen vragen ov...

Lees verder