Werk­bezoek aan de KNVB Campus


8 december 2021

Zeist, 8 december 2021 - Partij voor de Dieren Statenleden Hiltje Keller en Willem van der Steeg hebben vandaag een werkbezoek gebracht aan de KNVB Campus in Zeist. Directe aanleiding hiervoor zijn de plannen die de KNVB heeft voor uitbreiding van haar campus en de Statenvragen die de Partij voor de Dieren hier eerder over heeft gesteld.

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond is van plan haar campus aan de rand van Zeist, uit te breiden met onder andere drie nieuwe trainingsvelden, een spelershotel, tribune en parkeerplaats voor bosrecreanten. Als de plannen doorgang vinden, wil de KNVB alle nationale voetbalelftallen bij elkaar brengen en laten trainen op hetzelfde complex. Ook wil zij meer jeugd bereiken door het organiseren van zomerkampen en rondleidingen voor Zeister scholieren.

Vooral de aanleg van de drie trainingsvelden is een punt van discussie. Hiervoor zal namelijk drie hectare bos moeten verdwijnen! Dit zou dan gecompenseerd worden met de omvorming van tien hectare landbouwgrond naar nieuwe natuur nabij Odijk, maar dit gebied ligt tien kilometer verderop.

Tijdens het werkbezoek werden de PvdD-Statenleden uitgebreid geïnformeerd over de plannen en kregen zij een rondleiding door het plangebied. Ook was er ruimte voor het stellen van vragen. De Partij voor de Dieren waardeert de uitnodiging en de maatschappelijke betrokkenheid van de KNVB, maar blijft de plannen kritisch volgen. Want nieuwe natuur beloven is mooi, maar bestaande natuur laten staan is nog mooier!

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Zesenzestig provinciale fracties willen groene besteding Europese landbouwgelden

“Help de boeren om uit de ratrace naar intensivering te stappen.” Op initiatief van de Noord-Hollandse fracties van de Partij...

Lees verder

Succes! Vuurwerk afsteken niet meer toegestaan in stiltegebieden

Succes! Vuurwerk afsteken niet meer toegestaan in stiltegebieden Utrecht, maart 2022 – Het klinkt als de ultieme tegenstrijd...

Lees verder