Partij voor de Dieren marcheert tegen bomenkap in Amers­foort


8 februari 2019

Zaterdag 9 februari organiseert de Partij voor de Dieren in Amersfoort een stille mars om nogmaals aandacht te vragen voor de bomenkap tegen de nu al overbodige Westelijke Ontsluiting.

Er dreigen meer dan 3.800 bomen gekapt te gaan worden. Daarmee wordt het leefgebied van vele (beschermde) diersoorten vernietigd. De dassen, boommarters, haviken, kerkuilen en bosuilen zullen daarmee uit het westelijk deel van Amersfoort verdwijnen. Een uniek stuk natuur in een grote stad als Amersfoort dreigt daarmee te verdwijnen.

In december stelde de Utrechtse Statenfractie al vragen over de aanwezigheid van de dassenburcht.* Fractievoorzitter Hiltje Keller: "Wij zijn en blijven tegen deze ecocide. De natuur staat onder druk in een wereld en economie die alleen maar om groei draait, en niet om wat écht van waarde is: dieren, natuur én milieu."

______

* Zie politieke vragen:

1) 7 december 2018: https://utrecht.partijvoordedi...
2) 17 december 2018: https://utrecht.partijvoordedi...
3) 19 december 2018: https://utrecht.partijvoordedi...
4) 23 januari 2019: https://utrecht.partijvoordedi...

    Wij staan voor:

    Gerelateerd nieuws

    Kappen met bomenkap in Utrecht

    De Utrechtse Statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan gedeputeerde staten over de voortschrijdende...

    Lees verder

    Groot varken laat Utrechters nadenken over Dierenwelzijn

    Utrecht, 13 februari - Op 18 februari wordt een mega groot varken onthuld op de Neude in Utrecht. Het kunstwerk 'Ode aan het ...

    Lees verder